След Великден цените на агнешкото месо в Гърция са паднали драстично. В

...
След Великден цените на агнешкото месо в Гърция са паднали драстично. В
Коментари Харесай

Драма с агнешкото преди Гергьовден! За колко го продават съседите

След Великден цените на агнешкото месо в Гърция са паднали фрапантно. В момента то е два пъти по-евтино от мръвката в България. Това е документирала преди дни със фотоси от пазар в Атина Йорданка Спиридаки от с. Царимир, написа " Мрица ". Тя е брачна половинка на Василий Спиридаки - фамозният самообразован занаятчия на самолетни макети, който умря преди няколко години. Според това дали се предлага котлет, ребра плешка или четвъртина, агнешкото варира от 3,99 евро до 7,99 евро/кг. 

 Преди Гергьовден: Агнешкото в Гърция два пъти по-евтино от родното
-->
Иначе за огромния християнски празник гръцките търговци също като нашите бяха вдигнали летвата на агнешкото - до 14 евро/кг. Въпреки това доста българи, живеещи в граничните региони, покрай Неврокопи, Седерокарстро и Серес, отскачаха, с цел да пазарят оттова.

 Преди Гергьовден: Агнешкото в Гърция два пъти по-евтино от родното

За разлика от гръцките си сътрудници, тъкмо преди Гергьовден, нашите търговци дори подвигнаха цените на агнешкото, които са по-високи и от тези за Великден. В магазините килото се предлага за 24 лева, при междинна цена 20 лева преди християнския празник. Между 8 и 10 лева  държат стопаните, които продават цели агнета на място от фермите.  За разлика от предходната година, когато цената варираше 6-7 лева./кг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР